Sport & Bewegen

Nieuwe opleiding Sport & Bewegen

Een vitale samenleving. Dat is waar je in dit vakgebied aan werkt. De uitdaging is om kinderen, volwassen en ouderen aan het sporten of bewegen te krijgen en te houden. Immers door sport en bewegen blijft de samenleving gezond. Ben je sportief? Dan kun je van je hobby je beroep maken! Met de opleiding Sport & Bewegen kun je in de toekomst in de sport- en beweegwereld aan het werk. Kies je voor de sportwereld dan kan je bijvoorbeeld in een fitnesscentrum werken of in een zwembad, sportvereniging, outdoorcentrum, evenementenorganisatie of in de recreatie-branche. Daarnaast zijn er in de kinderopvang, zorg- en welzijnsorganisaties banen voor jou. In beide gevallen werk je veel met mensen.

De opleidingen van Vitalis college Sport & Bewegen

Vitalis college biedt vanaf schooljaar 2018-2019 de volgende Sport & Bewegen opleidingen aan:

  • Medewerker sport en recreatie - Niveau 2, BOL 

Tijdens de opleiding Medewerker sport- en recreatie leer je hoe je (onder leiding van een sport- en bewegingsleider of sport- en bewegingscoördinator) kunt assisteren bij allerlei sport- en bewegingsactiviteiten. 

  • Sport- en bewegingsleider - Niveau 3, BOL

Tijdens de opleiding Sport- en bewegingsleider leer je de theorie, maar vooral in de praktijk, hoe je zelf sport- en bewegingsactiviteiten kunt aanbieden. Ook leer je hoe je mensen kunt helpen en coachen bij de meest uiteenlopende sporten. 

  • Coördinator sport en bewegen - Niveau 4, BOL

Tijdens de opleiding Sport- en bewegingscoördinator leer je alles wat je nodig hebt om sport- en bewegingsactiviteiten aan te bieden en deelnemers te begeleiden. Je bent na je opleiding breed inzetbaar in de sportbranche.

Na het 1e jaar heb je de keuze uit vier profielen:

  • Coördinator buurt, onderwijs en sport
  • Coördinator sport, bewegen en gezondheid
  • Coördinator sport- en bewegingsagogie
  • Coördinator sportinstructie, training en coaching

Wil je meer weten?

Bezoek één van de Open Dagen op de Terheijdenseweg 414 in Breda:

  • dinsdag 12 december 2017 van 16.00 tot 20.00 uur
  • vrijdag 26 januari 2018 van 17.00 tot 20.00 uur
  • zaterdag 27 januari 2018 van 10.00 tot 13.00 uur

Bekijk hier alle open dagen informatie.

Toelatingseisen

Voor deze opleiding geldt dat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Voor de bol-opleidingen Sport & Bewegen zijn er 150 plaatsen beschikbaar

Voor de Sport en Beweging opleidingen vindt een toelatingstest plaats. Lees hier alles over de testdata en wat we testen.