Medewerker toezicht en veiligheid

Opleidingsinformatie

Medewerkers toezicht en veiligheid surveilleren in hun werkgebied waarbij zij op specifieke situaties letten of waarbij zij meer algemeen dienstverlenend en preventief aanwezig zijn.

Algemene informatie

Domein:
Subdomein:
Opleidingsniveau: Niveau -
Leerweg:
Afdeling: Veiligheid
Locatie: Terheijdenseweg 414, Breda

Opleidingsinformatie

Inhoud

Medewerkers toezicht en veiligheid surveilleren in hun werkgebied waarbij zij op specifieke situaties letten of waarbij zij meer algemeen dienstverlenend en preventief aanwezig zijn. Ze spreken mensen aan die ongewenst gedrag vertonen. Maar hebben hierbij niet de bevoegdheid om te sanctioneren. Wel hebben zij dezelfde bevoegdheden als een burger, namelijk het op heterdaad aanhouden van plegers van een strafbaar feit. De medewerker toezicht en veiligheid is zich bewust van zijn publieke taak en voelt zich verantwoordelijk voor de leefbaarheid in zijn werkgebied, dit betekent bijvoorbeeld dat hij melding maakt van vervuiling en vernieling bij de juiste instanties. Het resultaat van zijn werk is een omgeving waar de veiligheid en leefbaarheid zo optimaal mogelijk zijn.

Eisen

Dit zijn de minimale toelatingseisen:

  • Je hebt een vmbo-diploma behaald (voorheen lbo, vbo of mavo), of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen, of
  • Je hebt een diploma van de entreeopleiding.

Meer informatie over het toelatingsrecht vind je hier.

Op het moment dat je stage gaat lopen, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen overleggen. Voor een bbl-opleiding heb je een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Vervolg

-

Startmaand

augustus/september

Lesmethode

Stage

-

Studievoortgang

-

Certificaten

-

Werkgebied

-

Bijzonderheden

-

Kosten

Tegemoetkoming kosten leermiddelen

Er is een tijdelijke regeling die gezinnen ondersteunt bij de bekostiging van leermiddelen van hun kind. Het betreft hier studenten uit zogenaamde minimagezinnen.

Contact

Contactpersoon: -
E-mail: -

Competenties

-

Het beroep

Lijkt deze opleiding je wat?Aanmelden!

Contactformulier

* Gegevens zijn verplicht