Kapper Topjaar Niveau 3

Opleidingsinformatie

De kapper werkt als uitvoerend medewerker in een kappersbedrijf. Hij voert diverse werkzaamheden zelfstandig uit en is verantwoordelijk voor de goede uitvoering van zijn taken en voor de kwaliteit van het door hem afgeleverde werk. De kapper kan het geheel aan werkzaamheden overzien. De kapper heeft een adviserende rol naar de klant en is verantwoordelijk voor de juiste uitvoering.

Werkzaamheden als knippen en snijden van het haar, kappen van lang haar, modelvormen, kleuringen en omvormingen/permanenten van het haar voert de kapper zelfstandig uit. Daarnaast is de kapper verantwoordelijk voor de verkoop van haarverzorgende producten. Dienstverlening en communicatie staan centraal in het beroep.

Algemene informatie

Domein:
Subdomein:
Opleidingsniveau: Niveau -
Leerweg:
Afdeling: Uiterlijke Verzorging
Locatie: Deinzestraat 385, Breda

Opleidingsinformatie

Inhoud

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is natuurlijk de praktijkervaring. Je loopt stage of je werkt in een erkende kapsalon.
Tijdens de praktijklessen op school wordt gewerkt op oefenhoofden met haar om verschillende snij- en knip- en omvormingstechnieken en lang haar te oefenen. In een volgend stadium ga je aan de slag met echte modellen. Dit zijn vaak mensen uit je familie, vrienden of andere bekenden.

Om de beroepspraktijk nog beter na te kunnen bootsen, is in 2010 de ViP-salon (Vitalis in Praktijk) geopend. Klanten die jij als BOL-student niet persoonlijk kent, kunnen bellen voor een afspraak. De geleerde technieken en vaardigheden kunnen dan in het echt geoefend worden. Als student krijg je binnen de ViP-salon te maken met telefoonbeantwoording, het inplannen van afspraken en het ontvangen en behandelen van klanten.

Eisen

Dit zijn de minimale toelatingseisen:

  • Je hebt een vmbo-diploma basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Meer informatie over het toelatingsrecht vind je hier.

Voor een bbl-opleiding heb je een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Vervolg

Diverse niveau 4 opleidingen

Startmaand

augustus/september

Lesmethode

Stage

BOL

Je loopt twee dagen per week stage in een erkende kapsalon.

BBL
Je hebt een werkplek voor minimaal 24 uur in een erkende kapsalon.

Studievoortgang

De studievoortgang is te volgen via Itslearning. Indien nodig vinden er oudergesprekken plaats.

Certificaten

Diploma Kapper niveau 3

Werkgebied

Werken in een kapsalon, verschillende instellingen, cruiseschip, vertegenwoordiger van een firma of het openen van een eigen kapsalon.

Bijzonderheden

-

Kosten

Tegemoetkoming kosten leermiddelen

Er is een tijdelijke regeling die gezinnen ondersteunt bij de bekostiging van leermiddelen van hun kind. Het betreft hier studenten uit zogenaamde minimagezinnen.

Contact

Contactpersoon: -
E-mail: -

Competenties

-

Het beroep

Lijkt deze opleiding je wat?Aanmelden!

Contactformulier

* Gegevens zijn verplicht