Project V

Vrijdag 6 juni 2014 -

Donderdag 5 juni, Project V Day!

2e jaars studenten Sociaal-cultureel werker hebben na een intensieve voorbereiding basisschoolkinderen van groepen 8 van 6 verschillende basisscholen in Zundert, Zevenbergen, Oosterhout en Breda een bijzondere dag bezorgd.

Dat hebben ze gedaan in samenwerking met RADAR. 

RADAR bevordert gelijke behandeling en streeft naar een samenleving zonder uitsluiting die iedereen gelijke kansen biedt. RADAR verhindert en verhelpt gevallen en gevoelens van discriminatie, zoekt samenwerking en deelt kennis. Deskundigheid, betrokkenheid, betrouwbaarheid en onpartijdigheid zijn daarbij kernwaarden. Samen maken wij het verschil

RADAR is het bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie werkzaam in de regio's Rotterdam-Rijnmond, Midden- en West-Brabant, Brabant-Noord en Zuid-Holland-Zuid.

Samen met Radar hebben zij invulling gegeven aan een programma waarbij pestgedrag, discriminatie en vooroordelen centrale onderwerpen waren. 

Voor de SCW studenten was dit een unieke ervaring om op deze manier inhoudelijk met kinderen van deze leeftijdsgroep aan de slag te gaan. Het bijzondere aan dit project was dat het een initiatief van de studenten zelf was. Tijdens het vak evenementenmanagement hebben de studenten  de opdracht gekregen zelf een projectidee te presenteren. Na een mooie expositie van de project ideeën kwam “Project V” er als winnaar uit.  De groep van 36 studenten heeft hun schouders gezet onder dit winnende idee. Zowel in de ontwikkelingsfase als tijdens de uitvoering was er ruimte voor creativiteit, ondernemerschap, worsteling, spanning en een enkele teleurstelling maar vooral voor het grote succes.

Onze studenten hebben laten zien dat ze echte praktijkdieren zijn, pieken op het juiste moment. Op de basisschool, in de klas, voor de groep met alle gedrag en emoties wat er bij de leeftijd van deze kinderen speelt. 

Prachtige succesverhalen op de Annaschool in Zundert: Cees Martens, de groep 8 leerkracht op deze school, was erg enthousiast over Kyara en Rachida die in deze groep de uitvoering "Project V" op zich hebben genomen. “De oefening "Ik wel ik niet" over persoonlijke ervaringen, was erg indrukwekkend” aldus Cees Martens. “Er vloeide bij de kinderen hier en daar wat traantjes wat voor onze studenten een beetje spannend was, maar de aandacht die ze van deze kinderen hadden was juist geweldig!” 

Myranda Spiljard, leerkracht groep 8 van basisschool De Boemerang: “De studenten van Vitalis College, de leerlingen van groep 8  en ik, kunnen terugkijken op een heel geslaagde project dag! 

Een compliment ook aan Fatima, Ronald en Joël; zij benaderden de leerlingen op een heel open en natuurlijke manier waardoor er constant positieve en constructieve interactie was. 

Aan het einde van de schooldag heb ik de dag nog even kort met de leerlingen geëvalueerd; zij waren unaniem positief over de hele dag.

We wensen de studenten veel succes met het verdere verloop van hun studie!” 

Petrus en Paulusschool Breda: "VOLGEND JAAR WEER ALS HET AAN ONS LIGT" 

Wij kijken terug op een fantastische leerzame ervaring en zijn trots op de talenten die onze  studenten nu al in huis hebben. 

Loslaten betekent ruimte voor het onbekende!