Bredase topsporthal mogelijk maatje groter

Vrijdag 23 februari 2018 - De kans is reëel dat de topsporthal die in 2020 aan de Terheijdenseweg in Breda moet verrijzen een maat groter wordt dan de basisvariant waar in principe vanuit is gegaan. 

Dat bleek donderdag bij een gemeenteraadsvergadering waarin de realisatie van het Talentencentrum, zoals de hal officieel heet, werd besproken. De hal zal zowel gebruikt worden door Bredase sportverenigingen als door ROC West-Brabant. Ook vinden er straks regionale en (inter)nationale wedstrijden plaats.  

Dat de hal er komt is al besloten omdat de raad er mee in heeft gestemd dat in elk geval geld wordt uitgetrokken voor de basisvariant van 13,5 miljoen euro. In die variant wordt de hal 35 bij 50 meter en 12,5 meter hoog.  Daarmee voldoet het centrum aan de eisen van NOC*NSF voor topsportaccommodaties.

Atletiek

Maar de gemeente onderzoekt ook nog een plusvariant die 6 miljoen euro extra kost. De hal wordt dan uitgebreid zodat er ook atletiektrainingen en -wedstrijden kunnen worden gehouden. Atletiekvereniging Sprint wil er graag gebruik van maken. Maar dat is nog niet voldoende. "Ook de Atletiekunie moet voor goede programmering zorgen," aldus wethouder Paul de Beer, die onder meer doelt op nationale - en regionale wedstrijden. Hij heeft daar wel goede hoop op omdat de Atletiekunie de status van regionale trainingscentrum heeft toegekend aan Breda. 

Vitalis-college

De plusvariant is ook kansrijk omdat de nieuwe opleiding Sport en Bewegen van het Vitalis-college (onderdeel van het ROC) boven verwachting veel aanmeldingen krijgt. Volgens De Beer hebben zich al 175 mensen voor de opleiding opgegeven, die dit jaar van start gaat. "Als die opleiding succesvol is, heb je dus kans dat ook overdag het atletiekgedeelte van de hal kan worden bezet", aldus De Beer. In het voorjaar wordt meer duidelijk over haalbaarheid van de plusvariant. 

Klik hier voor het bericht in BNDeStem