Vitalis meubilair krijgt tweede leven

Donderdag 17 december 2015 -

Met de inrichting van het nieuwe gebouw van Kellebeek College in de Zorgboulevard (2014) is er ook nieuw schoolmeubilair gekomen. Het oude was daarmee overbodig geworden. In april is dit meubilair, tezamen met overbodig meubilair van het Vitalis college, verscheept naar Senegal voor gebruik in diverse scholen in de gemeente Kafountine in Senegal. Aangezien het schooljaar in Senegal pas na het regenseizoen van start gaat is met de verdeling van het meubilair over de scholen gewacht tot november 2015. Het gaat om 185 stoelen en tafels en 100 collegestoelen voor studenten en vier vergadertafels.

De vraag naar overbodig, maar nog goed bruikbaar materiaal, kwam van de gemeente Kafountine. Veel scholen daar beschikken nog niet over schoolmeubilair. Een medewerker van Vitalis college, Guido Annaert, is al 10 jaar als secretaris van Stichting Bantan Woro intensief betrokken bij de bouw en inrichting van een door de overheid erkende middelbare technische school met zes beroepsopleidingen. Via zijn stichting kwam de vraag of ze in Nederland een actie wilden organiseren om aan deze vraag tegemoet te komen.

Als werknemer van ROC West Brabant, waar zowel Kellebeek College als Vitalis college onder vallen, was Guido bekend met het feit dat er op deze scholen meubilair werd vervangen. Via de afdeling Huisvesting en Facilitair van het ROC is het materiaal in april 2015 verscheept.

“Inmiddels wordt het geschonken meubilair op de scholen gebruikt. De docenten en vooral de leerlingen en studenten zijn hier heel blij mee, omdat ze nu niet meer op de grond hoeven te zitten om de lessen te volgen”, aldus een enthousiaste Guido.